fredag 10 april 2009

Make up for your makeup-mistakes

Smink - en delikat fråga.
De flesta tjejer börjar experimentera med smink redan i unga år. Man kanske lånar något av mamma eller så köper man kanske ett lila läppstift i en rea-låda (som undertecknad gjorde sommaren -91). Jag känner till talesättet "kasta inte sten i glashus" men det är för erat eget bästa, jag lovar. Säg den tidning som inte publicerat en sminkspecial med tips om hur man ska göra och hur man absolut inte ska göra - likväl begås det dagligen så många misstag. Räkna med att det här blir en följetong och vi inleder där alla stabila byggen tar sin början: med grunden.

Art skrev häromdagen om människor med orange hår och hur illa det än må vara så är det ändå snäppet värre med orange hudton. Åh, purrr-lease, det misstaget borde alla kunna undvika. Ett enkelt tips är att använda en spegel i ett rum med fönster. En annan het rekommendation är att faktiskt ta hjälp av expediterna när du inhandlar din foundation. De står ju gärna och diskuterar senaste helgens erövringar men i själva verket är de ju där för att hjälpa till, så du är i din fulla rätt att kräva lite uppmärksamhet. Do it!
Under senaste åren har sminkindustrin tagit enorma kliv framåt och underlagen finns nu i alla tänkbara varianter: mineral-puder, krämer, mousser et cetera. Alla borde därför kunna hitta sin favorit och framför allt kunna undvika den gamla klassiska pancaken. Likväl ser man den lite titt som tätt. Har man lite dålig hy så blir det inte snyggare med mer underlag. Jag upprepar mitt mantra: less is more - även här.

Öva öva öva på underlaget så återkommer jag snart med nästa steg - rouget!

2 kommentarer:

  1. Snart vågar man ju inte gå ut med er i farten. Kan man inte få veta i vilka städer ni finns så man vet om man går säker till vardags?

    SvaraRadera
  2. Vi behåller hemstäderna hemliga, tills vidare åtminstone.

    SvaraRadera